رژیم اسلامی ایران برای ادامه سلطه حکومت جبارانه خود، هرگز از اجرای پروژه تولید بمب اتمی باز نایستاده و بیرون رفتن آمریکا از برجام از طرف رژیم به فال نیک نیز گرفته شد.
ناخدا محمد فارسی، عضو شورای مدیریت گذار
خبر گزاری رویترز دفاتر دوبی، جمعه ۱۹ دیماه ۱۳۹۹، سخنرانی علی خامنه ای را بازتاب داده است؛ خامنه ای اعلام کرده برای برگشت آمریکا به برجام اصراری ندارند (۱). اعلام خامنه ای بیانگر آن است که رژیم از هنگام جنگ ایران با عراق که تصمیم استراتژیک به ساخت بمب اتم گرفت، تاکنون در تصمیم خود پابرجا باقی مانده است. تصور خامنه ای و عمال سرکوبگر وی بر آن است که اگر رژیم به بمب اتمی دست یابد میتواند تا ابد در قدرت باقی بماند. قبلا یادآور شده ایم که این خواست رژیم در سخنان اکبر هاشمی رفسنجانی و علی خامنه ای پس از جنگ بین ایران و عراق بخوبی نشان داده شده است.
خامنه ای در سال ۱۹۸۷ میلادی هنگامی که ایران هنوز درگیر جنگ خانمان سوز بین ایران و عراق بود در جمع دانشمندان و متخصصین اتمی گفت «ما انرژی اتمی را هم اکنون نیاز داریم، ملت ما همیشه از جانب کشور های خارجی مورد تهدید بوده است. تنها کاری که از دست ما بر می آید آن است که که آماده شویم و به دشمنان بگوییم که ما می توانیم از خود دفاع کنیم. بنابراین شما باید هر کاری را که لازم باشد برای کشور خود و انقلابتان انجام دهید، با توجه به این وظیفه خطیر با سرعت هرچه تمامتر در این راستا سختکوش باشید.»۰
یک سال بعد ، در سال ۱۹۸۸ اکبر هاشمی رفسنجانی هنگامی که فرماندهی نیروهای مسلح کشور را بعهده داشت از خامنه ای پا فراتر گذاشت و گفت: «جنگ ایران و عراق به ما آموخت که سلاح های شیمیائی، بیولوژیکی و رادیولوژیکی از سلاحهای تعیین سرنوشت میباشند و نیاز داریم. هنگامی که جنگ به مرحله حساس وارد میشود، تصورات معنوی جوابگوی نیازمندیها نخواهد بود و به آن حکمت معنویت احترام نخواهد گذاشت. معنویات در میدان جنگ چشم خود را بر تجاوزات و تهاجمات دشمنان می بندد. بنابراین ما باید خود را به تجهیزات و سلاح های شیمیائی، بیولوژیکی و رادیولوژیکی مجهز کنیم.»
به همین علت است که خامنه ای میگوید برای برگشت آمریکا به برجام اصراری ندارد. هم اکنون رژیم مشغول غنی سازی اورانیوم با غلظت ۲۰ درصدی و بالاتر از آن است، و خروج ترامپ از برجام در سال ۲۰۱۸ را هم غنیمتی بشمار آورد، و با انجام شش مرحله عدم تعهد به برجام عملاً از برجام خارج شد. تنها مشکل رژیم تحریمهای حداکثری است که کماکان ادامه دارد و باعث شده اقدامات مخرب رژیم در بی ثبات کردن کشورهای خاورمیانه کاهش یابد. رژیم برای پرداخت حقوق شبه نظامیان نیابتی در لبنان، سوریه، عراق و یمن در تنگنای شدید قرار گرفته است. این در حالی است که بانک جهانی در تازهترین برآورد خود از اقتصاد جهانی به آمارهای اقتصادی ایران نیز اشاره کرده و در گزارشی نوشته است، اقتصاد ایران طی سه سال گذشته مجموعا ۱۶.۵ درصد کوچکتر شده است. و رشد اقتصادی ایران امسال و سالهای آینده منفی پیش بینی می شود.
مشاهده میشود که رژیم اسلامی ایران برای ادامه سلطه حکومت جبارانه خود، هرگز از اجرای پروژه تولید بمب اتمی باز نایستاده و بیرون رفتن آمریکا از برجام از طرف رژیم به فال نیک نیز گرفته شد. رژیم از فعالیت غنی سازی اورانیوم، پس از جنگ ایران با عراق، نه تنها دست برنداشته بلکه فعالیتهایش برای غنی سازی اورانیوم هر ساله افزایش داشته و در حال حاضر به پیشرفتهترین سانتریفوژهای آي آر ۶ نیز مجهز میباشد. چند روز قبل وزیر امور خارجه رژیم محمد جواد ظریف گفت اگر آمریکا به برجام برگردد رژیم با سرعت به تعهد خود در برجام بازمیگردد. ولی سخنان امروز خامنه ای خلاف گفتار ظریف را ثابت می کند. این نیز بیانگر عدم شفافیت سیاست خارجی رژیم در جهان است. باید یاد آور شد که دولت رژیم اسلامی همانگونه که بارها توسط رئیس جمهور روحانی، و رئیسجمهورهای قبل از او، بیان شده تنها تدارکاتچی است و قدرتی در تصمیم گیری های استراتژیکی کشور ندارد. برنامه اتمی ایران با هدف استراتژیکی دراز مدت برقرار شده و تصمیمات توسط علی خامنه ای و بیت رهبری گرفته می شود و به دولت روحانی ارتباطی ندارد. خامنه ای پروژه اتمی رژیم را موفق آمیز و ادامه آنرا برای بقاء رژیم لازم می داند.
امروز، ۱۹ دیماه ۱۳۹۹، سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس، عمویی، گفت اولویت اصلی رژیم لغو تحریم ها است، نه بازگشت آمریکا به برجام. وی گفت رژیم بر اساس دکترین دفاعی عمل می کند. وی اضافه کرد «بازگشت آمریکا به برجام برای ایران موضوعیت ندارد، و هدف اصلی در برجام برای ایران لغو تحریمها است». عمویی میگوید رهبر انقلاب در فرمایشات امروز خود تاکید بر این داشتند که مسیر اقتصادی کشور باید به نقطهای برسد که با وجود تحریمها از تکانهای آن در امان بماند، و اکنون مهمترین نکته سیاست خارجی رژیم مسئله رفع تحریمها است و نه برگشت به برجام (۲). سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی، به اصطلاح معروف، «آب پاکی» را روی دست روحانی و ظریف ریخت که دیگر برجامی در کار نیست، بروید به دنبال برداشته شدن تحریمها!۰
لازم به توضیح است که بیانات علی خامنه ای هشداری به کشورهای اروپایی فرانسه، المان و انگلستان هم هست که باید از کوشش های خود برای برگشت آمریکا به برجام دست بردارند، زیرا رژیم ایران علاقه چندانی به برگشت به برجام ندارد. در این راستا وزیر خارجه بریتانیا دومینیک راب، پنج شنبه ۱۸ دی ۱۳۹۹ ، اعلام کرد که کشورش با دستیابی حکومت ایران به تسلیحات اتمی مخالف است و تهران هیچگاه نباید به تسلیحات اتمی دست یابد. سه کشور آلمان، فرانسه و بریتانیا با انتشار بیانیه مشترک روز چهارشنبه گذشته تاکید کردند که بالابردن سطح غنیسازی اورانیوم از سوی ایران، دستیابی به توافق با دولت جو بایدن را مشکل میکند. در ادامه این بیانیه آمده که این سه کشور به شدت از اقدام ایران در بالا بردن غنیسازی تا سطح ۲۰ درصدی نگران هستند و از ایران خواستهاند هر چه زود تر غنی سازی در سطح ۲۰ درصدی را متوقف کند۰ در حالیکه در این راستا بهروز کمالوندی سخنگوی سازمان انرژی اتمی، پیرو مصوبه مجلس رژیم اعلام کرد که ایران میتواند اورانیوم را تا سطح ۴۰ تا ۶۰ درصد غنیسازی کند.
بنابراین بنظر می رسد نشستن جو بایدن بر کرسی ریاست جمهوری آمریکا تغییری در پروسه اقدامات رژیم در راستای غنی سازی اورانیوم به غلظت لازم جهت ساختن بمب اتمی، ادامه موشک سازی و نفوذ در کشورهای منطقه از طریق شبه نظامیان نیابتی اثر چندانی نخواهد داشت. اگر بتوان بیانیه کشورهای اروپایی را جدی دانست و مورد توجه قرار داد، با عوض شدن رئیس جمهور آمریکا نه تنها خطر جنگ ائتلاف نظامی کشورهایی که منافعی در خلیج فارس دارند با رژیم کاهش نخواهد یافت، بلکه ممکن است کشور های اروپایی نیز با قدرت نظامی بالاتری به جمع نیروی های ائتلاف در خلیج فارس بپیوندند۰
پاینده ایران
۸ ژانویه ۲۰۲۱
https://www.reuters.com/article/us-iran-nuclear/irans-khamenei-tehran-in-no-rush-for-u-s-to-rejoin-2015-nuclear-deal-idUSKBN29D0Y1 (۱)
https://www.tasnimnews.com/fa/news/1399/10/19/2428496/ (۲)