با پایان سال خورشیدی گذشته، نهادهای حقوق بشری مختلف گزارشهای خود درباره وضعیت ایران را منتشر کردند. سازمان حقوق بشر ایران، مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران (هرانا) و… از جمله سازمانهایی هستند که گزارشهای مفصلی درباره نقض حقوق بشر در ایران منتشر کردند. در این میان، حذف آمار ۱۵۰۰ کشته اعتراضات سراسری آبان ۹۸ از گزارش سال گذشته وزارت امور خارجه آمریکا، در روزهای اخیر جنجالی شده و با اعتراض کاربران شبکههای اجتماعی و مدافعان حقوق بشر ایرانی مواجه شد.
اما طبق سایر گزارشها، سال ۹۹ با تداوم نقض حقوق بشر در ایران همراه بوده که: بازداشت، شکنجه، اعدامهای گسترده، اعدام کودکان و تصویب قوانین جدید ناقض حقوق زنان تنها بخشی از آنهاست. «سازمان حقوق بشر ایران» در گزارش خود تاکید کرده که جمهوری اسلامی علاوه بر داشتن رتبه نخست اعدام در جهان، تنها کشوری بود که در سال گذشته به اعدام «کودکمجرمان» ادامه داد.
«شایان سعیدیپور» یکی از کودکمجرمانی بود که پیش از رسیدن به ۱۸ سالگی به قصاص محکوم شده و سال گذشته در زندان سقز به دار آویخته شد. اعدام «نوید افکاری» از معترضان مرداد ۹۷ و «روحالله زم» مدیر کانال خبری آمدنیوز نیز نمونههای پر سروصدایی از ۲۶۷ مورد اعدامی است که در ایران انجام گرفت.
زنان ایران هم در این سال با دشواریهای مضاعفی مواجه شدند. تصویب قوانینی مثل افزایش وام ازدواج، بهویژه افزایش چشمگیر آن برای ثبت ازدواج در سنین پایین، راه را برای نقض حقوق زنان در جامعه هموار کرد. تحمیل ازدواج به دختران و افزایش «کودکهمسری» نمونههایی از مشکلاتی بود که تصویب این دست قوانین بهدنبال داشت.
در روزهای اخیر خودکشی دو دختر ۱۸ و ۲۰ ساله در استان کهکیلویه و بویراحمد بهخاطر اجبار به ازدواج، از جمله تازهترین حوادث ناشی از تاثیرات تداوم نقض حقوق زنان در ایران است.