در حاشیه سخنان مهران براتی در مورد روابط بین المللی اپوزیسیون، سام قندچی

واقعاً این نخستین باری است که در ۴۲ سال گذشته می بینم رهبران یک تشکیلات اپوزیسیون، در عرصه های مختلف به جای شعار دادن، کار مشخص انجام می دهند، و گزارش از کارهای خود ارائه می کنند.

سام قندچی

برای اطلاع: یادآوریِ نکته ای تکنیکی بی ربط به این مقاله برای رفع هرگونه سوء تفاهم: 

در این مقاله مشاهده می کنید که به «حشمت طبرزدی»، با عنوان «آقا» اشاره کرده‌ام و نه «مهندس»، در حالیکه به «مهران براتی»، با عنوان «دکتر» اشاره شده است. دلیل تفاوت اینکه هر وقت صاحب این قلم از شخصیتهای اپوزیسیون در رابطه با کارهای تخصصی که انجام می دهند، حرفی می زنم، مشکلی با به کار بردن عناوین مختلف ندارم، اما اگر در جایگاه رهبری مردم از آنها نام می برم، از به کار بردن هر عنوانی پرهیز می کنم و به «خانم»یا «آقا»، اکتفا می کنم، و در گذشته در این مورد دقت کافی نداشتم، اما اکنون به همین دلیل از جمله از به کار بردن عنوان «مهندس» برای آقایان حشمت طبرزدی یا حسن شریعتمداری، پرهیز می کنم. همچنین در تیتر مقالات تا حد ممکن از به کار بردن عناوین پرهیز می کنم. این کاری سلیقه ای از این روزنامه نگار است و هدف دیگری را از این گزینش، دنبال نمی کنم. س.ق.

چهار روز پیش به بخش دوم از گفتگوی آقای علی لیمونادی مدیر تلویزیون آی آر تی وی، با دکتر مهران براتی از رهبران شورای گذار، که در یک ماه اخیر در دو بخش ارائه شده بود (1 و 2)، گوش می کردم، و در این گفتگوی دوم، کانون توجه آقای براتی بر روابط بین المللی اپوزیسیون بود. روز گذشته نیز گفتگوی آقای احمد رأفت از شبکه جهانی کلمه را با دکتر مهران براتی، آقای حشمت طبرزدی و آقای حامد محمدی گوش کردم که در مورد ایران و منطقه بود، و کانون سخنان دکتر براتی بر سیاستهای منطقه ای شورای گذار، متمرکز بود. 

واقعاً این نخستین باری است که در ۴۲ سال گذشته می بینم رهبران یک تشکیلات اپوزیسیون، در عرصه های مختلف به جای شعار دادن، کار مشخص انجام می دهند، و گزارش از کارهای خود ارائه می کنند.

همین موضوعاتِ روابط اپوزیسیون با کشورهای همسایه ایران و قدرتهای جهانی که دکتر مهران براتی در این گفتگوها به آن پرداخته، مسائلی حیاتی برای مردم ایران است.

یک ماه پیش در یادداشتی تحت عنوان «جهان: پیمان عدم تجاوز با اپوزیسیون ایران»، اشاره شد که مردم ایران تجربه ی تلخ حمله ی عراق را به ایران پس از انقلاب ۵۷ به خاطر دارند و می خواهند مطمئن شوند که تغییر رژیم باعث آن نشود که دیوانه ای نظیر صدام حسین پیدا شود که به تصور اینکه ایران در اثر تغییر رژیم ضعیف شده، هوس حمله به ایران کند، و باعث کشته شدن میلیونها نفر و بی‌خانمانی و نابودی مردم ایران و منطقه شود، آنچه مردم ایران و عراق از آن سالها به یاد دارند، و به همین دلیل اگر اپوزیسیون بتواند پیمان عدم تجاوز با کشورهای همسایه و قدرتهای جهانی امضا کند، این نوع خطرات برای ایرانِ بعد از تغییر رژیم، کاهش پیدا می کند.

با عرض خسته نباشید به دکتر مهران براتی که و بقیه دست اندرکاران شورای گذار که عرصه های مختلف انتظارات مردم ایران را از اپوزیسیون، با برخوردی علمی، دنبال می کنند.

به امید جمهوری آینده نگر دموکراتیک و سکولار در ایران،

سام قندچی

IRANSCOPE
http://www.ghandchi.com

بیست و پنجم دی ماه ۱۳۹۹
January 15
, 2021

«مقالات و دیدگاه های مندرج در سایت شورای مدیریت گذار نظر نویسندگان آن است. شورای مدیریت گذار دیدگاه ها و مواضع خود را از طریق اعلامیه ها و اسناد خود منتشر می کند.»