جمعیت خیریه‌ی امام‌ علی به حسن روحانی: اجازه نده داغ ننگ انحلال یک سازمان مردم‌نهاد ۲۰ساله بر پیشانی دولت‌ات بماند

مهم‌ترین بخش‌های نامه سرگشاده انجمن غیردولتی «جمعیت خیریه امام علی» به رئیس‌جمهور، حسن روحانی:

«… هر پدیده اجتماعی در کنار کارکردهای مثبت، ممکن است در گذر زمان از اهداف‌اش انحراف پیدا کرده و نه تنها توانایی کارهای مثبت را از دست بدهد و به یک معضل جدید اجتماعی بدل شود که لازم است با اعمال تمهیدات و ضمانت اجراهای قانونی از گسترش انحرافات ایجادشده جلوگیری به عمل آید تا به پیکره نظام جمهوری اسلامی خدشه‌ای وارد نشود».

متن بالا، بخشی از یک مقاله در روزنامه کیهان یا خبرگزاری فارس نیست، بلکه مقدمه دادخواستی است که در معاونت اجتماعی وزارت کشور دولت تدبیر و امید نگارش شده، و سازمان مردم‌نهادی با قدمتی ۲۰ ساله، پیشینه مشخص و فعالیتی شفاف و قانونمند را «معضل اجتماعی» می‌داند.

در اواخر دوران دولت تدبیر و امید گروهی قصد بستن درِ جمعیت و رها کردن هزاران کودک و صدها زن بی‌پناه به امان خدا را کرده‌اند.

تاریخ گواهی خواهد داد که یک جمعیت، بدون چشم‌داشتی در ۲۰ سال خدمت‌اش، ۴۴ مرکز برای کودکان با شرایط دشوار در کشور تأسیس کرد، برای صدها زن اشتغال ایجاد کرد، ۵۳ نوجوان محکوم به قصاص را از مرگ نجات داده و به زندگی سالم بازگرداند، ۲۰ مدرسه در مناطق محروم ساخت، به روستاهای دورافتاده آب‌رسانی کرد و مدرسه مجازی راه‌اندازی کرد، در مناطق مرزی کورسوی امید را با اشتغال پایدار در دل‌ها زنده نگه داشت و در دولت تدبیر و امید، امیدش ناامید شد.

ثبت خواهد شد که رئیس جمهور وقت حقوقدان بود، با شعار حقوق شهروندی آمد، گفت سازمان‌های مردم نهاد را بر سرمان می‌گذاریم، دنبال احقاق اصول قانون اساسی هستیم اما در عمل یکی از قدیمی‌ترین و مردمی‌ترین سازمان‌های مردم‌نهاد، که در کوران حوادث این مرز پر گهر و روزگار سخت بقا و دوام ۲۰ سال باقی مانده بود، در این دوران با روش‌های فراقانونی تهدید به انحلال شد.

در دنباله‌ی نامه این نهاد خیریه، از روحانی خواسته شده جلوی پلمب‌شدن این جمعیت را بگیرد و اجازه ندهد «داغ این ننگ بر پیشانی دولت شما پایانی تلخ را رقم بزند که حاصل اشک و آه مظلومان مملکت باشد.»

گفتنی است، چندروز پیش جمعیت امام‌علی خبر داد وزارت‌ کشور از دادگاه خواسته این جمعیت را منحل کند و به‌زودی دادگاه در این‌باره تصمیم خواهد گرفت. جمعیت امام‌ علی، که تقریبا دو دهه پیش بنا شده، یک نهاد دانش‌جوییِ خیریه مستقل و غیرانتفاعی است که برای کمک به فقیران و نیز بهبود وضع حقوقی‌ آن‌ها در دانشگاه شریف پا گرفت و گسترده شد و عضو «شورای اقتصادی و اجتماعی سازمان‌ملل» است و احتمالا تلاش برای انحلال آن واکنش سازمان‌ملل را به‌همراه داشته باشد.

روزآروز

«مقالات و دیدگاه های مندرج در سایت شورای مدیریت گذار نظر نویسندگان آن است. شورای مدیریت گذار دیدگاه ها و مواضع خود را از طریق اعلامیه ها و اسناد خود منتشر می کند.»